Drink malinowo-arbuzowy: orzeźwiający, słodki po prostu idealny na spotkania w kobiecym gronie. Polecamy!!!
Składniki:
- arbuz ok.2 kg
- 250 ml likieru kokosowego
- 1 l wódki malinowej
- 0,5 l mirindy truskawkowej z liczi
- cukier trzcinowy ( ok.1 łyżeczka na szklankę)
- 1 cytryna
- mięta do przybrania
- drobny lód
- szklanka typu long
Sposób przygotowania:
- Arbuza kroimy w plastry i oczyszczamy z pestek
- Następnie miksujemy go na jednolitą masę w dużym i wysokim naczyniu
- Miksując dodajemy likier kokosowy, wódkę malinową, sok z cytryny oraz mirindę
- Rant szklanki moczymy w soku z cytryny i obsypujemy cukrem
- Szklankę wysypujemy do połowy drobnym lodem i uzupełniamy koktajlem
- Na koniec dodajemy miętę