Ulubiona zupa wszystkich wszystkich Polaków. Lubiana przez dorosłych jak i dzieci. My chcemy wam pokazać nową odsłonę tej pysznej zupy. Intensywny smak pomidorów, słodko kwaśna, lekko pikantna, gęsta i kremowa. Podawana z makaronem lub ryżem. Wypróbujcie! Polecamy!

 

zupa

   Składniki:

  • 30 g mięsa wołowego
  • 30 g mięsa drobiowego
  • 2 słoiki pieczonych pomidorów
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • włoszczyzna
  • liść laurowy
  • śmietana 18 % słodka (ilość według uznania)
  • szczypta chilli
  • bazylia
  • lubczyk (najlepiej świeży)
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz

 

   Sposób przygotowania:

  • Nalewamy do 4 l garnka 1/2 wody
  • Myjemy mięso i dodajemy je do garnka
  • Następnie obieramy warzywa oraz opalamy cebulę, przyprawiamy według uznania
  • Gotujemy do miękkości
  • Gdy mięso i warzywa są miękkie wyciągamy je z wywaru
  • Wlewamy 2 słoiki pieczonych pomidorów, oraz dodajemy koncentrat pomidorowy i odrobinę chilli
  • Gotujemy ok.30 minut
  • Hartujemy śmietanę i wlewamy ją do garnka
  • Gotujemy ok.1 minuty
  • Podajemy z makaronem lub ryżem
  • Posypujemy świeżą bazylią

Smacznego!!! 😉

Dobra rada:

Zupę pomidorową można delikatnie dosłodzić brązowym cukrem lub łyżeczką miodu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *