Kotlety mielone to tradycyjne polskie danie. Tak robiła je moja mama i tak robię je ja. Poznajcie mój sprawdzony przepis. Chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Polecamy!
Składniki:
- 1 kg łopatki wieprzowej
- 1 biała cebula
- 1 czerstwa kajzerka
- 1 łyżeczka kuminu mielonego
- 1 jajko
- 3 ząbki czosnku
- bułka tarta do panierowania
- olej
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
- Namocz bułkę w mleku
- Zmiel mięso, cebulę, czosnek oraz bułkę odsączoną z mleka
- Następnie przyprawiamy kuminem, pieprzem i solą
- Dodajemy surowe jajko i wszystko dokładnie mieszamy
- Moczymy ręce w wodzie i formujemy kotlety
- Następnie panierujemy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
Smacznego!!! 🙂