Kremowa zupa porowa z serkiem topionym: Lubicie zupy?Ja uwielbiam,kiedy deszczowo za oknem a pogoda nas nie rozpieszcza dobrze zjeść talerz gorącej zupy.Rozgrzeje nas i da nam energię na resztę dnia.Bardzo prosta w przygotowaniu i zrobienie jej nie zajmie Wam dużo czasu.

pomysł na zupę

   Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 200 g serka topionego kremowego
  • 1 duży por
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka natki pietruszki (może być suszona)
  • 1 łyżeczka białego pieprzu
  • 25 g masła
  • sól

   Sposób przygotowania:

  • Por myjemy i oczyszczamy
  • Kroimy białą i jasnozieloną część w kostkę
  • Cebulę siekamy w grubą kostkę,a czosnek rozgniatamy nożem
  • Por,cebulę i czosnek smażymy w garnku na maśle,przyprawiamy solą i pieprzem
  • Kiedy wszystko się zeszkli zalewamy całość bulionem i dodajemy pietruszkę
  • Gotujemy ok.25 minut
  • Następnie wszystko razem musimy zmiksować blenderem
  • Na koniec dodajemy serek dalej miksując
  • Gotujemy jeszcze ok.5 minut
  • Podajemy z grzankami,oraz posypujemy lekko pietruszką

Smacznego!!! 😉

   Dobra rada:

Najlepiej używać bardzo miękkich serków topionych,ponieważ dużo lepiej rozpływają się w zupie.Polecamy również serki smakowe np; szczypiorkowy,szynkowy itp.

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *