Musli pyszne i zdrowe. Powinny być nie zastąpione w naszej diecie. Warto zadbać co jemy każdego dnia. Jest to pełnowartościowy posiłek . Mieszanka zbóż i bakalii. Najlepiej przygotować je samemu, wtedy mamy pewność co jemy. Polecamy!!!

Składniki

  • 500 g płatków owsianych górskich
  • 100 g rodzynek
  • 100 g żurawiny
  • 100 g płatków migdałów
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 50 g orzechów laskowych
  • 50 g wiórków kokosu
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania

  • Płatki owsiane wsypujemy do dużej miski
  • Następnie dodajemy orzechy, oraz wiórki kokosa i miód
  • Wszystko dokładnie mieszamy
  • Dzielimy musli na dwie porcje i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
  • Wkładamy do nagrzanego piekarnika o temp.180 stopni C i pieczemy do zarumienienia według uznania
  • Do przestudzonych płatków dodajemy żurawinę i rodzynki
  • Dokładnie wszystko mieszamy

Smacznego!!!

Dobra rada

Jeżeli nie lubicie jakiegoś składniku możecie go wyeliminować i zastąpić dosłownie wszystkim co lubicie. Musli jemy z jogurtem naturalnym albo z mlekiem. Możecie dodać świeżych owoców. Pamiętajcie, że suszonych owoców nie pieczemy.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *