Musli pyszne i zdrowe. Powinny być nie zastąpione w naszej diecie. Warto zadbać co jemy każdego dnia. Jest to pełnowartościowy posiłek . Mieszanka zbóż i bakalii. Najlepiej przygotować je samemu, wtedy mamy pewność co jemy. Polecamy!!!
Składniki
- 500 g płatków owsianych górskich
- 100 g rodzynek
- 100 g żurawiny
- 100 g płatków migdałów
- 100 g orzechów nerkowca
- 50 g orzechów laskowych
- 50 g wiórków kokosu
- 2 łyżki miodu
Sposób przygotowania
- Płatki owsiane wsypujemy do dużej miski
- Następnie dodajemy orzechy, oraz wiórki kokosa i miód
- Wszystko dokładnie mieszamy
- Dzielimy musli na dwie porcje i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika o temp.180 stopni C i pieczemy do zarumienienia według uznania
- Do przestudzonych płatków dodajemy żurawinę i rodzynki
- Dokładnie wszystko mieszamy
Smacznego!!!
Dobra rada
Jeżeli nie lubicie jakiegoś składniku możecie go wyeliminować i zastąpić dosłownie wszystkim co lubicie. Musli jemy z jogurtem naturalnym albo z mlekiem. Możecie dodać świeżych owoców. Pamiętajcie, że suszonych owoców nie pieczemy.