Ogórki w curry: idealny dodatek do każdego obiadu. Polecamy!
Składniki:
- 3 kg ogórków gruntowych
- 2 duże cebule
- 4 łyżeczki gorczycy
- 1 paczka curry
- 3 szklanki wody
- 1,5 łyżki soli
- 1 szklanka octu
- 1 szklanka cukru
Sposób przygotowania:
- Ogórki należy dobrze umyć
- Następnie przekroić je na 4 części wzdłuż i przełożyć do dużej miski
- Kroimy cebulę w krążki
- Wszystko dodajemy do miski wraz z: gorczycą, cukrem, octem, solą, wodą, curry
- Odstawiamy wszystko na około 2 godziny
- Następnie do przygotowanych słoików musimy to wszystko włożyć wraz z zalewą
- Gotujemy około 5 minut
- Po wyciągnięciu odstawiamy słoiki do góry dnem
- Słoiki powinny stać tak długo aż wystygną
Smacznego!!! 😉
Dobra rada:
Ogórki najlepiej co 15 minut przemieszać aby wszystkie zmiękły.