Pstrąg na maśle klarowanym: Jeżeli lubisz ryby to jest idealny obiad dla Ciebie.Zdrowo i pysznie!!! Polecamy i namawiamy do jedzenia większej ilości ryb!!!
Składniki:
- 2 pstrągi
- 2 ząbki czosnku
- świeży koper
- pieprz biały
- sól ziołowa
- cytryna
- masło klarowane( do pieczenia)
Sposób przygotowania:
- Ryby czyścimy,myjemy i suszymy
- Następnie nacinamy pstrągi na bokach i wkładamy tan drobno posiekany czosnek
- Przyprawiamy białym pieprzem oraz solą ziołową
- Do środka ryb wkładamy posiekany koperek wymieszany z odrobiną masła
- Odstawiamy na godzinę do lodówki aby pstrągi przeszły przyprawami
- Pieczemy na maśle klarowanym na patelni teflonowej
- Wykładamy pstrągi na talerz i lekko skrapiamy cytryną
Smacznego!!! 🙂
Dobra rada:
Przy zakupie ryby powinniśmy zwrócić uwagę na jej oczy, gdy są mętne jest to oznaką że ryba jest już nie świeża!!!