Pstrąg na maśle klarowanym: Jeżeli lubisz ryby to jest idealny obiad dla Ciebie.Zdrowo i pysznie!!! Polecamy i namawiamy do jedzenia większej ilości ryb!!!

pomysł na obiad

   Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży koper
  • pieprz biały
  • sól ziołowa
  • cytryna
  • masło klarowane( do pieczenia)

   Sposób przygotowania:

  • Ryby czyścimy,myjemy i suszymy
  • Następnie nacinamy pstrągi na bokach i wkładamy tan drobno posiekany czosnek
  • Przyprawiamy białym pieprzem oraz solą ziołową
  • Do środka ryb wkładamy posiekany koperek wymieszany z odrobiną masła
  • Odstawiamy na godzinę do lodówki aby pstrągi przeszły przyprawami
  • Pieczemy na maśle klarowanym na patelni teflonowej
  • Wykładamy pstrągi na talerz i lekko skrapiamy cytryną

Smacznego!!! 🙂

   Dobra rada:

Przy zakupie ryby powinniśmy zwrócić uwagę na jej oczy, gdy są mętne jest to oznaką że ryba jest już  nie świeża!!!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *