Sos czosnkowy: idealny do pizzy, hamburgerów, krążków cebulowych, warzyw panierowanych oraz do mięs podawanych jak i grillowanych i itp. Polecamy!

przepis na sos

   Składniki:

  • 360 g jogurtu naturalnego
  • 100 g majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżka cebuli suszonej
  • pieprz
  • sól

   Sposób przygotowania:

  • Czosnek obieramy i wrzucamy do blendera drobno siekamy
  • Dodajemy jogurt majonez oraz przyprawy
  • Miksujemy ok 1 min

Smacznego!!! 🙂

Dobra rada:

Sos odstawiamy przed podaniem na ok. 2 godziny,wtedy smak będzie bardziej wyrazisty.

 

Zobacz też przepis na sos koperkowy: http://www.gotowanietoniewyzwanie.pl/sos-koperkowy/.

dip sos koperkowy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *