Sos koperkowy jest idealny do dań mięsnych grillowych, warzyw i ryb. Świetnie smakuje również z makaronem lub ziemniakami. Idealny do jajek. Szybki, łatwy i prosty w przygotowaniu. Polecamy !

dip sos koperkowy

   Składniki:

  • 350 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 pęczek świeżego kopru
  • pieprz
  • sól

   Sposób przygotowania:

  • Jogurt przelewamy do miski
  • Koper myjemy i osuszamy, siekamy drobno
  • Następnie dodajemy go do jogurtu wraz z majonezem
  • Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
  • Wszystko razem dokładnie mieszamy

Smacznego !!! 😉

Dobra rada

Przed podaniem sos należy odstawić na godzinę do lodówki.

 

Zobacz też przepis na sos czosnkowy: http://www.gotowanietoniewyzwanie.pl/sos-czosnkowy/.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *