Sos kurkowy siostry Małgosi: idealnie nadaje się do kartoflarza, placków ziemniaczanych, makaronów oraz dań mięsnych.

Składniki:

  • 20 dag kurek
  • ząbek czosnku
  • koper zielony
  • śmietana 30%
  • sól
  • pieprz
  • odrobina magii
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

  • Kurki podsmażamy na maśle
  • Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany czosnek oraz przyprawiamy solą, pieprzem i magom
  • Dodajemy śmietanę i gotujemy około 5 minut, na koniec wsypujemy świeżo posiekany koper

SMACZNEGO !!! 😉

Dobra rada:

Najlepiej użyć śmietany słodkiej wysokoprocentowej aby się nie zważyła.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *