Sos whisky: Pomału zbliża się nam sezon grillowy,więc myślimy o różnych dodatkach i sosach.Chcemy żeby było szybko i smacznie,ponieważ ten czas chcemy spędzać z najbliższymi a nie w kuchni.To właśnie idealna propozycja dla Was!!! Zachwyci nie jedno podniebienie.Idealnie pasuje do potraw mięsnych jak i przekąsek typu chipsy,nachos,paluchy drożdżowe oraz nuggetsy. Super sprawdza się również w sałatkach z dodatkiem mięs.Z tym sosem naprawdę będziecie mieć nie jedną ucztę!!!
Składniki:
- 10 łyżek majonezu
- 4 łyżki łagodnego keczupu
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 70 ml whisky Jack Daniel’s
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą na jednolitą masę
- Odstawiamy do lodówki na ok.1 godzinę
Smacznego!!! 😉
Dobra rada:
Jeżeli lubicie pikantne jedzenie dodajcie odrobinę pieprzu cayenne,wyśmienicie pasuje do tego sosu.
Zobacz również przepis na sos BBQ: http://www.gotowanietoniewyzwanie.pl/sos-barbecue-angeliki/.