Sos whisky: Pomału zbliża się nam sezon grillowy,więc myślimy o różnych dodatkach i sosach.Chcemy żeby było szybko i smacznie,ponieważ ten czas chcemy spędzać z najbliższymi a nie w kuchni.To właśnie idealna propozycja dla Was!!! Zachwyci nie jedno podniebienie.Idealnie pasuje do potraw mięsnych jak i przekąsek typu chipsy,nachos,paluchy drożdżowe oraz nuggetsy. Super sprawdza się również w sałatkach z dodatkiem mięs.Z tym sosem naprawdę będziecie mieć nie jedną ucztę!!!

pomysł na sos

 

   Składniki:

  • 10 łyżek majonezu
  • 4 łyżki łagodnego keczupu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 70 ml whisky Jack Daniel’s
  • pieprz
  • sól

   Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki łączymy ze sobą na jednolitą masę
  • Odstawiamy do lodówki na ok.1 godzinę

Smacznego!!! 😉

   Dobra rada:

Jeżeli lubicie pikantne jedzenie dodajcie odrobinę pieprzu cayenne,wyśmienicie pasuje do tego sosu.

Zobacz również przepis na sos BBQ: http://www.gotowanietoniewyzwanie.pl/sos-barbecue-angeliki/.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *