Zupa krem z zielonego groszku jest super szybka do przygotowania, pyszna i pożywna. Krem z grochu mrożonego gotujemy tylko około 15 minut. Idealna na pierwsze danie. Polecamy!!!
Składniki:
- 1 litr bulionu warzywnego
- 450 g groszku zielonego mrożonego
- 3 ugotowane ziemniaki
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 średnia cebula
- 1 por
- 1 ząbek czosnku
- pieprz
- sól
- szczypior
Sposób przygotowania:
- Do bulionu warzywnego dodajemy mrożony groch i gotujemy
- Następnie czosnek, cebulę, oraz por kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle klarowanym
- Wszystkie składniki łączymy ze sobą, przyprawiamy i gotujemy ok.10 minut
- Następnie kroimy w kostkę ugotowane ziemniaki i dodajemy do zupy
- Ostudzoną zupę miksujemy na jednolity krem
- Podajemy z grzankami z chleba pełnoziarnistego
- Posypujemy szczypiorkiem
Zupa krem z zielonego groszku jest gotowa do podania. Smacznego!!!
Zobacz też przepis na naszą zupę krem z cukinii-> http://www.gotowanietoniewyzwanie.pl/zupa-krem-z-cukinii/.