Pasta z jajka i sera: Nie macie pomysłu na jutrzejsze śniadanie?Super propozycja dla Was!!! Idealna pasta na wspólne śniadania z rodziną i nie tylko…Zrobiona dzisiaj,jutro będzie wyśmienita!!!
Składniki:
- 10 jajek
- 0,5 kg kostki sera żółtego typu gołda lub podlaski
- 1 mała biała cebula
- ok. 400 ml majonezu
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- szczypiorek lub rzeżucha
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
- Jajka gotujemy na twardo po czym czekamy aż ostygną
- Obieramy i ścieramy jajka na tarce, na drobnych oczkach
- Obieramy cebulę i kroimy w bardzo drobną kostkę po czym dodajemy ja do startych jajek
- Następnie ścieramy żółty ser na tych samych oczkach
- Wszystkie składni łączymy razem i dodajemy: łyżeczkę koncentratu, majonez, sól, pieprz
- Po uzyskaniu jednolitej konsystencji odstawiamy do schłodzenia
- Paste nakładamy na chleb posmarowany lekko masłem i posypujemy całość szczypiorkiem lub rzeżuchą
Smacznego!!! 😉
Dobra rada:
Nie należy dodawać większej ilości cebuli, ponieważ pasta nabierze goryczy.