Pasta z jajka i sera: Nie macie pomysłu na jutrzejsze śniadanie?Super propozycja dla Was!!!  Idealna  pasta na wspólne śniadania z rodziną i nie tylko…Zrobiona dzisiaj,jutro będzie wyśmienita!!!

Składniki:

  • 10 jajek
  • 0,5 kg kostki sera żółtego typu gołda lub podlaski
  • 1 mała biała cebula
  • ok. 400 ml majonezu
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • szczypiorek lub rzeżucha
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

  • Jajka gotujemy na twardo po czym czekamy aż ostygną
  • Obieramy i ścieramy jajka na tarce, na drobnych oczkach
  • Obieramy cebulę i kroimy w bardzo drobną kostkę po czym dodajemy ja do startych jajek
  • Następnie ścieramy żółty ser na tych samych oczkach
  • Wszystkie składni łączymy razem i dodajemy: łyżeczkę koncentratu, majonez, sól, pieprz
  • Po uzyskaniu jednolitej konsystencji odstawiamy do schłodzenia
  • Paste nakładamy na chleb posmarowany lekko masłem i posypujemy całość szczypiorkiem lub rzeżuchą

Smacznego!!! 😉

Dobra rada:

Nie należy dodawać większej ilości cebuli, ponieważ pasta nabierze goryczy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *