Kasza orkiszowa z warzywami na parze i smażonym kurczakiem: pełnowartościowy trzeci posiłek, porcja przygotowana dla 1 osoby.

Składniki:

  • 100 g piersi z kurczaka
  • 50 g kaszy orkiszowej
  • 3 różyczki kalafiora
  • 3 różyczki brokułu
  • 6 g tłuszczu
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

  • Pierś należy oczyścić i zważyć, następnie pokroić w kostkę
  • Warzywa myjemy i układamy w parowarze na ok.15 min
  • Kaszę orkiszową gotujemy na małym ogniu w międzyczasie smażymy pierś, którą przyprawiamy według uznania: pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • Gdy wszystko jest gotowe układamy estetycznie na talerzu

SMACZNEGO !!! 😉

Dobra rada:

Kaszę orkiszową najlepiej posolić po ugotowaniu. W ten sposób mamy kontrolę ile spożywamy soli w posiłkach, dzienna dawka nie powinna przekraczać 6 g.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *