Płatki jaglane z gruszką i cynamonem są idealnym posiłkiem na pierwsze lub drugie śniadanie na słodko ale zdrowo, porcja dla 1 osoby.
Składniki:
- 50 g płatków jaglanych
- 12 g masła orzechowego
- 30 g odżywki białkowej wiśniowej
- 1/2 gruszki
- cynamon
Sposób przygotowania:
- Zalewamy płatki gorącą wodą i odstawiamy aż napęcznieją ok.1 minuty
- Umytą i obraną gruszkę kroimy w drobną kostkę
- Do napęczniałych płatków dodajemy masło orzechowe i odżywkę białkową oraz gruszkę
- Na koniec posypujemy cynamonem
SMACZNEGO!!! 😉
Dobra rada:
Do płatków jaglanych pasują różne odżywki białkowe.Osobiście polecamy do gruszki śmietankową,waniliową, czekoladową oraz wiśniową.Jeżeli nie używacie odżywek białkowych zalejcie płatki gorącym mlekiem.