Sałatka makaronowa: wyśmienita jako dodatek do mięs z grilla, sprawdza się również na imprezach okolicznościowych. Łatwa i szybka w przygotowaniu.Polecamy!

pomysł na sałatkę

   Składniki:

  • 250 g makaronu małe muszelki
  • 250 g pieczarek marynowanych
  • 250 g ogórków konserwowych
  • 200 g groszku zielonego konserwowego
  • 200 g kukurydzy konserwowej
  • 200 g majonezu
  • 5 jajek
  • 2-3 łyżki świeżego kopru
  • 2 łyżki musztardy
  • 1/2 małej cebuli
  • 1/2 jabłka
  • pieprz
  • sól

   Sposób przygotowania:

  • Makaron gotujemy
  • Następnie hartujemy zimną wodą i odcedzamy
  • Przekładamy do dużej miski
  • Ogórki, pieczarki,jabłko oraz cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do makaronu
  • Jajka gotujemy, studzimy, obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach
  • Kukurydzę i groszek odcedzamy i dodajemy razem z jajkami do makaronu
  • Na samym końcu dodajemy musztardę, majonez i koper
  • Przyprawiamy pieprzem i solą według uznania

Smacznego!!! 🙂

Dobra rada:

Ilość dodanego majonezu zależy od Was! Warzywa konserwowe możecie zmieniać według uznania lecz w tej wersji nam smakuje najlepiej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *