Sałatka makaronowa: wyśmienita jako dodatek do mięs z grilla, sprawdza się również na imprezach okolicznościowych. Łatwa i szybka w przygotowaniu.Polecamy!
Składniki:
- 250 g makaronu małe muszelki
- 250 g pieczarek marynowanych
- 250 g ogórków konserwowych
- 200 g groszku zielonego konserwowego
- 200 g kukurydzy konserwowej
- 200 g majonezu
- 5 jajek
- 2-3 łyżki świeżego kopru
- 2 łyżki musztardy
- 1/2 małej cebuli
- 1/2 jabłka
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
- Makaron gotujemy
- Następnie hartujemy zimną wodą i odcedzamy
- Przekładamy do dużej miski
- Ogórki, pieczarki,jabłko oraz cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do makaronu
- Jajka gotujemy, studzimy, obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach
- Kukurydzę i groszek odcedzamy i dodajemy razem z jajkami do makaronu
- Na samym końcu dodajemy musztardę, majonez i koper
- Przyprawiamy pieprzem i solą według uznania
Smacznego!!! 🙂
Dobra rada:
Ilość dodanego majonezu zależy od Was! Warzywa konserwowe możecie zmieniać według uznania lecz w tej wersji nam smakuje najlepiej.