Śliwki w boczku na rukoli: idealna przystawka na każdą okazję.

   Składniki:

  • 300 g boczku wędzonego lub parzonego
  • 150 g suszonych śliwek bez pestek
  • rukola
  • sos balsamiczny
  • wykałaczki

   Sposób przygotowania:

  • Zawijamy po 2 śliwki  w jeden plasterek boczku
  • Każdą śliwkę przekuwamy wykałaczką tak aby roladki nie rozpadły się
  • Piekarnik nagrzewamy do temp.180 stopni C pieczemy ok.20 min. na termoobiegu
  • Na talerz wysypujemy rukolę i lekko polewamy sosem balsamicznym do sałatek
  • Estetycznie układamy roladki

Smacznego!!! 🙂

Dobra rada:

Najlepiej smakują na gorąco podawane z sosem czosnkowym.Można potrzeć żółty ser na grubych oczkach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *