Tartaletki z szynką i cukinią: idealna przystawka na imprezy okolicznościowe te duże i te małe.Proste i szybkie do zrobienia. Pyszności!!!

pomysł na przystawki

   Składniki:

  • 1 mała cukinia
  • 100 g chudej szynki
  • 2 opakowania tartaletak ok.80 g.
  • 3 małe ząbki czosnku
  • 1 mała biała cebula
  • 1 łyżeczka suszonych pomidorów
  • 50 ml słodkiej śmietany 12%
  • 2 łyżki masła
  • maga
  • pieprz
  • sol

   Sposób przygotowani:

  • Czosnek i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle
  • Następnie umytą cukinię trzemy ze skórka na dużych oczkach na tarce
  • Kroimy szynkę w drobną kostkę i wszystko razem smażymy i doprawiamy według uznania
  • Na koniec dodajemy śmietanę i czekamy aż sos się zredukuje
  • Wykładamy estetycznie na talerz lub drewnianą deskę

Smacznego!!! 🙂

Dobra rada:

Sos należy mocno zredukować wtedy babeczki nie namokną. Całość można posypać parmezanem smak będzie jeszcze bardziej wyrazisty.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *