Tartaletki z szynką i cukinią: idealna przystawka na imprezy okolicznościowe te duże i te małe.Proste i szybkie do zrobienia. Pyszności!!!
Składniki:
- 1 mała cukinia
- 100 g chudej szynki
- 2 opakowania tartaletak ok.80 g.
- 3 małe ząbki czosnku
- 1 mała biała cebula
- 1 łyżeczka suszonych pomidorów
- 50 ml słodkiej śmietany 12%
- 2 łyżki masła
- maga
- pieprz
- sol
Sposób przygotowani:
- Czosnek i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle
- Następnie umytą cukinię trzemy ze skórka na dużych oczkach na tarce
- Kroimy szynkę w drobną kostkę i wszystko razem smażymy i doprawiamy według uznania
- Na koniec dodajemy śmietanę i czekamy aż sos się zredukuje
- Wykładamy estetycznie na talerz lub drewnianą deskę
Smacznego!!! 🙂
Dobra rada:
Sos należy mocno zredukować wtedy babeczki nie namokną. Całość można posypać parmezanem smak będzie jeszcze bardziej wyrazisty.