Kotlety z sera i jajek to szybki, tani i smaczny obiad wegetariański. Można podawać je jako danie główne z ziemniakami i surówkami, ale także świetnie smakują z samym sosem. Polecamy!
Składniki:
- 8 jajek
- 200 g żółtego sera
- 1 cebula
- 1 łyżka majonezu
- bułka tarta
- szczypior
- masło klarowane
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
- 7 jajek gotujemy na twardo, studzimy
- W międzyczasie kroimy drobno cebulę i szczypior
- Następnie na grubych oczkach ścieramy ser i jajka
- W misce mieszamy starty ser, jajka, szczypior, cebulę, jedną łyżkę bułki tartej, jedną łyżkę majonezu,jedno surowe jajko, oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem
- Formujemy kotlety obtoczone w bułce tartej i smażymy na złoty kolor
Smacznego!!! 😉