Pasta z makreli: łatwa, szybka i prosta w przygotowaniu. Świetna na śniadanie lub kolację. Polecamy!!!

pomysł na śniadanie

   Składniki:

  • 700 g fileta z makreli wędzonej w puszce
  • 4 jajka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 średnia biała cebula
  • 1 łyżka musztardy  rodzaj według uznania
  • majonez
  • pieprz
  • sól

   Sposób przygotowania:

  • Filety wyciągamy z puszki na sito pozbywając się oleju
  • Odsączona makrelę wykładamy do szklanej miski i rozdrabniamy
  • Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę, oraz ogórek i jajko
  • Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą
  • Na koniec dodajemy łyżkę musztardy oraz majonez według uznania

Smacznego!!! 🙂

Dobra rada:

Pastę przygotujcie 2-3 godziny przed podaniem.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *