Zupa krem z cukinii: świetna zupa na każdą porę roku, nie tylko w sezonie. Rozgrzeje gdy temperatura za oknem jest nieprzyjemnie niska. Syta, pożywna a przede wszystkim lekka i pyszna. Polecamy!!!

pomysł na obiad

 

   Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 2 duże białe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kg cukinii oczyszczonej
  • 1 łyżka masła
  • lubczyk
  • pieprz
  • sól

   Sposób przygotowania:

  • Cukinie myjemy i oczyszczamy z pestek
  • Następnie kroimy ją z cebulą w kostkę i podsmażamy na maśle
  • Przyprawiamy pieprzem i solą, oraz drobno posiekanym lubczykiem
  • Podsmażone warzywa wrzucamy do bulionu warzywnego i gotujemy ok. 30 minut
  • Po przestygnięciu zmiksuj na gładki krem
  • Podajemy z grzankami

Smacznego!!! 😉

Dobra rada:

Cukinii nie obieramy ze skórki zupa będzie miała lepszy kolor i smak.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *