Sałatka z orzechami nerkowca: idealny dodatek do steków i ryb, ale ta sałatka przede wszystkim jest pyszna sama w sobie!!! Świetnie się sprawdza na grillach oraz na mniejszych i większych przyjęciach.Lekka i smaczna.Na każdą okazję.

pomysł na fit sałatkę

   Składniki:

  • 200 g pomidorków koktajlowych śliwkowych
  • 100 g roszponki
  • 100 g zielonych oliwek
  • 70 g orzechów nerkowca
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu balsamicznego
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 mała biała cebula
  • 1 mała cytryna
  • parmezan
  • oliwa z oliwek (extra virgin )
  • pieprz
  • sól

   Sposób przygotowania sosu:

  • Miód łączymy z cytryną,sosem balsamicznym oraz oliwą z oliwek
  • Pieprzymy i solimy do smaku
  • Odstawiamy na około 1/2 godziny

   Sposób przygotowania:

  • Sałatę wykładamy do szklanej miski
  • Pomidorki koktajlowe kroimy na pól lub na cztery części według uznania
  • Cebulę białą i czerwoną kroimy w kółka
  • Dodajemy oliwki i wszystko polewamy sosem,mieszamy
  • Następnie sałatkę posypujemy uprażonymi orzechami nerkowca

Smacznego!!! 🙂

    Dobra rada:

Przed podaniem sałatka powinna chwilkę odstać,aby przeszła smakami.Możecie również dodać  pokrojony parmezan lub inny twardy ser.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *