Tartaletki ze szpinakiem i łososiem: idealna przystawka na imprezy okolicznościowe te duże i te małe.Proste i szybkie do zrobienia. Pyszności!!!
Składniki:
- 120 g w wędzonego łososia
- 160 g szpinaku mrożonego (liście)
- 2 opakowania tartaletek ok.80 g
- 1 mała biała cebula
- 1 ząbek czosnku
- mały majonez
- 50 ml słodkiej śmietany 18%
- olej czosnkowy
- maga
- pieprz
- sol
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i podsmażamy drobno posiekany czosnek oraz cebulę
- Następnie dodajemy szpinak i przyprawiamy według uznania
- Gdy woda odparuje podsmażamy jeszcze ok 5 min.
- Dodajemy drobno pokrojonego wędzonego łososia i smażymy ok 1 min.delikatnie mieszajac
- Wlewamy śmietanę i redukujemy sos
- Farsz odstawiamy do całkowitego wystudzenia
- Do babeczek nakładamy odrobinę majonezu i wystudzony farsz
- Układamy estetycznie na talerzu lub drewnianej desce
Smacznego!!! 🙂
Dobra rada:
Sos należy mocno zredukować wtedy babeczki nie namokną. Całość można posypać parmezanem smak będzie jeszcze bardziej wyrazisty.