Tartaletki ze szpinakiem i łososiem: idealna przystawka na imprezy okolicznościowe te duże i te małe.Proste i szybkie do zrobienia. Pyszności!!!

pomysł na przystawkę

   Składniki:

  • 120 g w wędzonego łososia
  • 160 g szpinaku mrożonego (liście)
  • 2 opakowania tartaletek ok.80 g
  • 1 mała biała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • mały majonez
  • 50 ml słodkiej śmietany 18%
  • olej czosnkowy
  • maga
  • pieprz
  • sol

   Sposób przygotowania:

  • Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i podsmażamy drobno posiekany czosnek oraz cebulę
  • Następnie dodajemy szpinak i przyprawiamy według uznania
  • Gdy woda odparuje podsmażamy jeszcze ok 5 min.
  • Dodajemy drobno pokrojonego wędzonego łososia i smażymy ok 1 min.delikatnie mieszajac
  • Wlewamy śmietanę i redukujemy sos
  • Farsz odstawiamy do całkowitego wystudzenia
  • Do babeczek nakładamy odrobinę majonezu i wystudzony farsz
  • Układamy estetycznie na talerzu lub drewnianej desce

Smacznego!!! 🙂

Dobra rada:

Sos należy mocno zredukować wtedy babeczki nie namokną. Całość można posypać parmezanem smak będzie jeszcze bardziej wyrazisty.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *